[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Intrebări Frecvente

Ce este L-Mesitran? 

L-Mesitran reprezintă o  gamă completă  de produse ce au la baza mierea medicinală, destinate tratamentului plăgilor. Produsele au fost înregistrate in UE inca din 2002 ca dispozitive medicale putand fi folosite în spitale, clinici private, centre de îngrijire pentru bătrani precum și acasă.  Toate produsele sunt însoțite de instrucțiuni de folosire ce conțin informații utile pentru pacienți.

Care este semnificația cuvantului L-Mesitran?

Litera “L” reprezintă cuvantul latin “ligare” traducerea fiind: a conecta, a lega sau a compune.  ‘Me’ reprezintă cuvantul latin “mel”, însemnad “miere”. Restul literelor din interiorul cuvantului sunt abstracte.

De ce nu pot folosi mierea cumpărată din  piață?

Mai jos găsiți o serie de motive pentru care nu ar trebui sa folosiți mierea obisnuită în tratarea plăgilor:

  1. Mierea de  la magazin nu este recomandată sau aprobată spre a fi folosită ca dispozitiv medical.
  2. În mod frecvent, mierea conține o bacterie numită Clostridium botulinum care provoacă botulism și poate fi fatal.
  3. Mierea poate conține o serie factori poluanți care nu sunt periculoși dacă sunt ingerați, insă sunt de evitat să intr în contact cu plaga (metale grele, pesticide, ierbicide, etc.)
  4. Nu toata mierea are aceleași proprietăți, iar fiecare tip poate varia efectul terapeutic.

Produsele L-Mesitran sunt înregistrate ca dispozitive medicale destinate managementului plăgilor. Productia si modul de selectare a . You can be sure that L-Mesitran products are safe and effective to use.

De unde provine mierea utilizata in produsele L-Mesitran?

Noi folosim doar miere organica certificate, adunata conform standardelor Europene. Mierea nu trebuie sa contina antibiotice, erbicide sau pesticide, metale grele sau alti poluanti. Noi utilizam mai multe origini florale, dar toata mierea este testata pentru a satisfice standardul de calitate medicala. Intreaga cantitatea de miere folosita este iradiata cu radiatii gamma pentru a ne asigura ca toti poluantii care ar putea provoca o reactive adversa sunt distrusi.

L-Mesitran poate cauza durere?

In cateva cazuri s-a raportat senzatia de usturime, atunci cand s-a utilizat L-Mesitran Unguest sau L-Mesitran Gel. Acest fapt se datoreaza actiunii osmotice a zaharurilor din miere si schimbarea PH-ului in patul plagii la aplicarea produselor.

Usturimea dispare dupa o perioada scurta de timp. Daca senzatia de usturime nu dispare, se poate administra un calmant al durerii sau se consulta un medic. O alta metoda ar fi sa se umecteze pansamentul care acopera plaga cu apa purificata. Acest lucru va diminua actiunea osmotica si va opri usturimea.

Atunci cand un tub de L-Mesitran Unguent este expus la o temperatura mai mare de 25 grade C, se mai poate folosi produsul?

Conditiile de depozitare sunt la temperature camerei, dar nu mai mult de 25 grade C. Acest lucru va determina unguentul sa se dezintegreze si sa nu mai ofere siguranta pentru folosire.

Daca sufar de diabet, mierea din L-Mesitran imi poate influenta nivelul glucozei din sange?

Pana in prezent, nici un studiu realizat cu L-Mesitran pe pacientii cu diabet zaharat nu a prezentat nici o modificare a nivelului glucozei din sange.

De ce tesutul din jurul plagii devine rosiatic dupa aplicarea L-Mesitran?

L-Mesitran activeaza procesul de vindecare a plagilor. In cadrul acestui proces natural, o faza inflamatorie este inevitabila. Aceasta faza este cruciala pentru a curata plaga de tesuturile devitalizate si microorganisme. Aceasta faza inflamatorie este caracterizata prin faptul ca vasele de sange din jurul plagii furnizeaza mai mult sange, prin urmare culoarea rosiatica.

Tubul de L-Mesitran Unguent si L-Mesitran Gel par pe jumatate goale inainte de deschidere.

Conținutul tuburilor este atent monitorizat în timpul producției, tuburile conțin, aceeași cantitate de produs așa cum este menționat pe tub. Cu toate acestea, designul tubului prezinta o forma uniforma, prin urmare, tuburile sunt ușor mai mari decât cantitatea de produs din interior.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]